marți, 15 decembrie 2009

CCA s-a umplut de penibil!

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat astăzi clasamentul celor mai buni arbitri din România. Stupoare! Cel mai bun arbitru al României a ieşit Marius Avram, nimeni altul decât fiul preşedintelui CCA Vasile Avram!
Personal, nu cred că Avram jr. a fost cel mai bun arbitru al acestui an, un an în care arbitrajul românesc a fost confruntat cu arestarea unor arbitri şi a însuşi preşedintelui CCA, Gheorghe Constantin, care se află în penitenciar încă din luna aprilie. Ba, mai mult, nu are nici un pic de moralitate să-ţi pui feciorul pe prima treaptă a a acestui clasament. Costică-Vâlcea nu a făcut niciodată acest lucru cu fiul său Gusti, chiar dacă acesta din urmă - cu toate păcatele sale - este mult mai bun arbitru decât Avram jr. Iar când îi ai în Europa League pe Balaj şi Tudor, a-l considera pe primul loc pe unul dintre "adiţionalii" lui Tudor în Europa este... cel puţin penibil.
S-a spus că acest clasament a fost alcătuit pe baza opţiunilor observatorilor şi a arbitrilor din lotul primei ligi, precum şi a membrilor CCA. Dacă arbitri nu vor putea crâcni că acestea au fost opţiunile, observatorii din prima ligă şi membrii CCA chiar atât de lipsiţi de coloană vertebrală sunt încât să voteze doar pentru a-i face pe plac şefului... Penibil! Iar faptul că Balaj şi Tudor lipsesc din acest clasament este de-a dreptul... incalificabil.
Clasamentul final al celor mai buni arbitri din România în anul 2009 arată astfel:
Arbitri: 1. Marius Avram; 2. Ovidiu Haţegan, Alexandru Deaconu; 3. Teodor Crăciunescu, Sebastian Colţescu, Robert Dumitru. Asistenţi: 1. Aurel Oniţa; 2. Cristian Nica, Octavian Şovre, Adrian Vidan; 3. Zoltan Szekely, Ionel Popa, Ioan Onicaş. Centrali feminin: 1. Cristina Dorcioman; 2. Teodora Albon; 3. Cristina Babadac. Asistenţi feminin: 1. Monica Rigo; 2. Carmen Neagu; 3. Irina Mîrţ.
Festivitatea de premiere a avut loc în această după-amiază.
PS - În fotografie - Vasile şi Marius Avram la festivitatea din această după-amiază, după decernarea titlului de cel mai bun arbitru (sursa - http://www.gsp.ro/). Se impune un comentariu chiar şi la fotografie - cât se chinuie tatăl să-l facă pe fiu să pară mai înalt!
PS1 - A apărut şi un editorial foarte interesant, pe care vi-l recomand: http://blogsport.gsp.ro/andries/2009/12/15/dubla-viata-a-lui-vasile/

2 comentarii:

  1. venisem acasa atat de bucuros ca am terminat cu bine un an destul de greu si ma gandisem sa intru pe acest blog care de obicei intru zilnic,dar din cauza unor probleme nu am avut timp.Acum cand am intrat si am vazut ca Avram a fost desemnat cel mai bun arbitru a fost ceva cam dureros,dar ceva obisnuit pentru tara in care traim,dupa cum au fost si promovarile din acest an pentru liga 1 stau si ma gandesc ca nu ar di trebuit sa ma intristez ci doar sa ma obisnuiesc cu ideea.....ca doar na, nu traim in Romania???
    Tot ce vreau sa spun e ca tocmai din curiozitate cu toate ca eram destul de ocupat am fost la un meci la Brasov sa il vad si eu pe fiul "Presedintelui CCA" ca auzisem ca are "o statura de invidiat" pentru un central....adevarul ca avea un fizic foarte impunator si derutant de numai 1.70 maxim...Ce pot spune in afara de asta.....incat nu sunt in masura sa judec prestatia unui arbitru.....parerea mea ca e nesigur pe el si nu este un arbitru nu tocamai stralucit,nicidecum cel mai bun arbitru.Eu cred ca ar fi trebuit ca sa se aleaga in functie de meciurile arbitrate si sa se tina cont si de arbitrii FIFA...care sunt cu 2 clase peste Avram....dar cand taticul e unde e NO COMENT.Apropo ca sa ne mai si inveselim ...Apropo daca ar fi sa ii dam o porecla cum lui TUDOR i se spune Brad Pitt al Romaniei cred ca lui Avram i s-ar potrivi porecla de "PITICUL PORNO"...:))

    RăspundețiȘtergere
  2. super! sunt de acord cu porecla pt Avram jr

    RăspundețiȘtergere