vineri, 28 ianuarie 2011

Astăzi este ziua lor

Michael Kempter
Născut la 28 ianuarie 1983, arbitrul german – care locuieşte la Sauldorf - a avut o ascensiune fulminantă, dar şi o cădere la fel de spectaculoasă. Ascensiunea fulminantă l-a adus la începutul anului trecut pe lista FIFA, dar deja în februarie 2010 a fost retrogradat de Comisia de Arbitri din Germania tocmai în liga a treia germană, după mai multe greşeli, în afara şi în interiorul terenului. La finele anului trecut a pierdut şi ecusonul FIFA, fiind nevoit, practic, s-o ia de la început. Nu a apucat să arbitreze nici un meci internaţional la centru. Ultimul meci arbitrat de Kempter în campionatul intern a fost pe 29 octombrie 2010, Arminia Bielefeld – Union Berlin 1-2. Cam în perioada în care se pregătea de primirea ecusonului FIFA, Kempter a fost în centrul unui scandal, acuzându-l de… hărţuire sexuală (!) pe un oficial al Comisiei de Arbitri
din Germania, Manfred Amerell, 64 de ani, scandal soldat cu demisia acestuia din urmă. În replică, Amerell l-a acuzat pe Kempter de mai multe lucruri, inclusiv de implicarea în pariuri suspecte.
Fariz Yusifov
Azerul Yusifov s-a născut pe 28 ianuarie 1972 şi se află din anul 2006 pe lista FIFA. Nu a arbitrat nici un meci al vreunei echipe româneşti în Europa, iar ultimul joc condus în plan internaţional a fost pe 26 septembrie 2010, în Belarus, în cadrul unui turneu de calificare pentru Campionatul European Juniori sub 17 ani, Liechtenstein – Kazahstan 0-2.
Danny Makkelie
Născut la 28 ianuarie 1983, olandezul Makkelie se află de la începutul acestui an pe lista FIFA. Arbitrează în prima ligă olandeză din anul 2009 şi a beneficiat de retragerea prematură a lui Pieter Vink de pe lista FIFA. În actuala ediţie a campionatului din Olanda, Makkelie a condus 9 jocuri, ultimul fiind pe 12 decembrie, Feyenoord – Excelsior 1-0. Pe 14 noiembrie 2009, a fost arbitru de rezervă la partida România – letonia, din cadrul preliminariilor Campionatului European, joc disputat la Buzău. De asemenea, în decembrie 2010 a fost arbitru adiţional în grupele Europa League la partidele Sporting Lisabona – Gent, pe 1 decembrie, şi Getafe – Young Boys Berna, pe 16 decembrie.
Eleni Lampadariou
Născută pe 28 ianuarie 1979, arbitra din Grecia se află pe lista FIFA din anul 2010. Anul trecut a arbitrat la un turneu de calificare pentru Campionatul European Feminin Juniori sub 17 ani, din Olanda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu