luni, 14 mai 2012

Pedro Proenca va arbitra finala Champions League din acest an

Mai multe site-uri de specialitate anunţă că finala Champions League, care va avea loc sâmbătă, la Munchen, între Bayern Munchen şi Chelsea, va fi arbitrată de portughezul Pedro Proenca (foto). Aceleaşi surse afirmă că asistenţii săi vor fi Bertino Miranda şi Ricardo Santos, iar adiţionali - Manuel De Sousa şi Duarte Gomes, toţi din Portugalia. Arbitru de rezervă va fi italianul Nicola Rizzoli, iar arbitru de rezervă pentru asistenţi, lusitanul Jose Tiago Trigo.
Pedro Proenca s-a născut pe 3 noiembrie 1970, locuieşte la Lisabona şi se află din anul 2003 pe lista FIFA. Este la a doua finală europeană
după Campionatul European Juniori sub 19 ani din Elveţia 2004, Trucia - Spania 0-1. A mai arbitrat de câteva ori pe Bayern, chiar la Munchen: Bayern Munchen - Bordeaux 0-2, pe 3 noiembrie 2009, în grupele Champions League; Bayern Munchen - Inter Milano 2-3, pe 15 martie 2011, în optimile Champions League, dar nu a arbitrat niciodată un meci al lui Chelsea.
Precedentul arbitru lusitan care a condus o finală a Cupei Campăionilor Europeni (Champions League) este Antonio Garrido, care a arbitrat Nottingham Forest - Hamburger SV 1-0, la Madrid, pe 28 mai 1980, adică acum 32 de ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu